Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Май само цвета на интериора

Last edited by alfa_erazor; d.m.y г., 12:50. Основание: по-добър screenshot
    sigpic
    146 1.9 JTD, 99'

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_erazor Покажи съобщение
      Май само цвета на интериора
      Да не е това отгоре "colour 180"?
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• за съжаление не излиза там. не иска ли бояджията да я забърка по проба. така би трябвало и да са максимално близки цветовете на пребоядисваните детайли. иначе има каталози с номерата ама няма да ти свършат работа без твоето номерче.
        ти цялата ли ще я боядисваш или частично.
        точка

Comment

• Няма да е цялата, само 2 детайла. Бояджията ще забърка нещо, въпроса беше ако мога да помогна да му кажа какъв е цвета.

@tonov, това точно е цвета на интериора

Аз намерих разни сайтове с каталози за цветове, и един PDF файл, там има цветове по години и модели, но за 146 '99-та има 4-5 различни цвята синьо
          sigpic
          146 1.9 JTD, 99'

Comment

• В английският форум имаше една подобна тема. Развръзката беше, че момчето се обади на клона на Алфа Ромео и са му казали кода на боята по VIN номера и годината на регистрация на колата. Не знам доколко това е приложимо в България, но можеш да пробваш като последен шанс. И задължително капачката на резервоара с теб. Успех.
            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Колеги, дали ще пасне топката за скоростния лост от 166 на 145? Търся си топка като от снимката и се чудя дали ще пасне.
              Last edited by error145; d.m.y г., 01:27.
              sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99

Comment

• Моята е точно с такова повдигане за задната, но се чудя дали са еднакви с на 166.
                sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99

Comment

• БИГ ПРОБЛЕМ момчета ... днес тъкмо когато си тръгвам от работа се качвам в колата и давам на контакт а на таблото никой . викам "Ъ сигурно ми е паднал акомулатора" (щото го очаквам) но в момента в който натиснах педала на спирачката всичко светна . При следващото изключване и включване на контактния ключ отново същия проблем самоче този път натискането на спирачката не помогна пробвах да запаля и успях но не ми работеше нито парното нито мигачи фарове стопове абсолютно нищо по таблото като километраж оборотомер и т.н. ... работеше само двигателя , чистачките , запалката , и аварийните светлини ... много странен проблем и много сериозен . сега като излизам ще разбутам релета-мрелета и ако няма промяна си хващам такси но за утре рано рано сутринта не знам какво ще правя без кола . Благодаря на отзовалите се предварително
                  sigpic
                  33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                  Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Спокойно, има сервизен бушон за тия неща, сигурно е изгорял.

пп: търси бушон SERVICES 15A
                    Last edited by tonov; d.m.y г., 21:26.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Спокойно, има сервизен бушон за тия неща, сигурно е изгорял.

пп: търси бушон SERVICES 15A
                      Слава богу проверих ги всичките и се оказа , че е някакъв сервизен бушон (не знам дали е същият за , който говориш но явно да) беше 20 ампера но поради липса на такъв сложих 25 надявам се да не е проблем . М-у другото случвало ли му се е на някой да изкриви 2 джанти и да спука 1 гума със скорост толкова малка , че километражът му да не може да я отчете ? Защото на мен ми се случи преди 10 мин. и немога да спра да псувам , като каруцар . ако кмета ми е пред очите ще му изтръгна далака през носа
                      sigpic
                      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)

Comment

• на мен ми се е случвало да искривя зверски 2-те предни оригинални спийдлайн с 20 км (едва ги оправиха) като гумата не се пукна а стана голям балон а беше с дот 2010 като нова болен бях като в дупката не влезах със спирачки .. След проверка за поражения по окачването се оказа че ТРВ носач които бях купил преди година си беше отишъл (точно от тая дупка) а mooga беше все още читав та тогава се обедих че други носачи няма да сложа на колата
                        alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                        Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

• как беше ... да караш по Българските пътища ---> БЕЗЦЕННО
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от tqnbtb Покажи съобщение
                            на мен ми се е случвало да искривя зверски 2-те предни оригинални спийдлайн с 20 км (едва ги оправиха) като гумата не се пукна а стана голям балон а беше с дот 2010 като нова болен бях като в дупката не влезах със спирачки .. След проверка за поражения по окачването се оказа че ТРВ носач които бях купил преди година си беше отишъл (точно от тая дупка) а mooga беше все още читав та тогава се обедих че други носачи няма да сложа на колата
                            С МOOG ли караш ве ?

Наскоро прибирайки се за Русе една вечер, валеше дъжд,и с тия кьорави фарове......даже не видях в каква дупка се метнах

Бях със зимните гуми още отпред,та резултата беше една 17-ка задна гума за изхвърляне с дупка на борда,джанта пукната,и предната гума 195/55/15 със зверски балон ..и си викам,пак че бях със зимните и ми се размина предницата-ама не! Миналата седмица смених съответно и преден лагер барабар с главината......
                            146 Turbo

Comment

• Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
                              С МOOG ли караш ве ?

Наскоро прибирайки се за Русе една вечер, валеше дъжд,и с тия кьорави фарове......даже не видях в каква дупка се метнах

Бях със зимните гуми още отпред,та резултата беше една 17-ка задна гума за изхвърляне с дупка на борда,джанта пукната,и предната гума 195/55/15 със зверски балон ..и си викам,пак че бях със зимните и ми се размина предницата-ама не! Миналата седмица смених съответно и преден лагер барабар с главината......
                              десния ми беше ТРВ левия Моог и мууга издържа ново Трв го хвърлих ебахти пък да не ти казвам кви пари струваше .. влезах и с 2те гуми в дупката и 2те предни са за хвърляне не са пукнати ама са с огромни балони та предполагам че моога е издържал щото е малко по нов или нз .. Но трв вече няма да си взимам закво като ги сложа 1 до друг с муга се едно гледам едни и същи носачи ? тампоните са 1:1 шарнира и той .. Не съм доволен от марката а колко хора ми казваха само ТРВ пък държат колкото фаст така че секи да си преценя за него си
                              alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                              Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

• А някой може ли да ми каже защо откровено кученце носач за 50лв държи вече година за разлика от Технород на 4 месеца (2000км) слаган в Лисан, който хлопа да не казвам като какво в какво? :/

Comment

Working...
                                X